Очільники Прикарпаття привітали краян з Днем соборності


Сьогодні відзначається День соборності України. У цей день у 1919 році було проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич та голова облдержадміністрації Олег Гончарук висловлють вітання мешканцям області.

Шановні прикарпатці!

Сердечно вітаємо Вас з нагоди відзначення Дня Соборності України.

22 січня – це великий день в серці кожного із нас, адже 97 років тому на Софіївській площі був проголошений Акт Злуки про єднання української нації довкола одної держави .

Свого часу Україна була поділена на дві частини. Сьогодні її намагається розірвати своїми кігтями двоголовий орел. Але після сотень років боротьби на прикладі нашої історії ми вкотре довели, що є одним великим, патріотичним українським народом.

Цей день нам нагадує про незламність українського духу, який ще нікому не вдавалося перемогти. Уже минуло два роки з дня, коли Україні знову довелося кров’ю підтвердити свій вибір.

І сьогодні рідна земля кличе на захист своїх найсильніших, найкращих синів і доньок.

Щиро схиляємо голову перед подвигом кожного, хто, не шкодуючи життя і здоров’я, став на захист України, на захист кожного із нас.

Слава Україні!

Героям слава!

Голова облдержадміністрації                                     Голова обласної ради

Олег Гончарук                                                               Олександр Сич