«Очистити місто від ромів». Операцію «потіснити прохачів» вартові розпочали без очікувань


«Очистити місто від ромів». Чітке і безкомпромісне розпорядження Івано-Франківської мерії. Цю справу міська влада доручила Муніципальній варті. Та визначила дедлайн – до Дня міста. Аби непрохані гості не зіпсували святкування.

Операцію «потіснити прохачів» «вартові» розпочали без очікувань. Втім, зробити це виявилося складніше, аніж здавалося, пише ТРК ВЕЖА.

І це таки дає позитивний результат. Мешканці Івано-Франківська відзначають, ромів на вулицях міста поменшало. Попри це, їхні поселення бачили на берегах Солотвинської Бистриці.

Іванофранківчанка Ярослава ініціативу міської влади підтримує. Адже, каже, такі прохачі не лише надокучають, а й лякають. Жінка вірить, роми володіють гіпнотичними вміннями. І можуть маніпулювати людською свідомістю задля власної вигоди.

А от іванофранківець Роман більш лояльний у ставленні до ромських гостей. Чоловік вважає, міська влада повинна не боротись з ними, а навпаки – допомогти.

Нещодавно користувачі соціальних мереж поширили компроматуюче відео. Чоловік і жінка ромської національності спритно здійснюють крадіжку товару в одній з місцевих крамниць. Відео зафіксувала прихована камера. Після його розповсюдження містяни впізнали у нечесних покупцях подружжя ромів, яке мешкає в одному з мікрорайонів Івано-Франківська. Звісно, це лише поодинокі випадки. Втім, наголошують іванофранківці, диму без вогню не буває.