Одеський вірменин з російським паспортом хоче ремонтувати прикарпатську дорогу


Сьогодні в Івано-Франківську розкрили тендерні пропозиції щодо ремонту трьох ділянок доріг на Прикарпатті. На торги було виставлено три лоти.

Кореспондент Бліц-Інфо вирішив дослідити хто ж претендує на ремонт прикарпатських автошляхів.

Перемогу у другому лоті, а саме середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-10 Стрий-Мамалига на ділянках км 27+292 - км 34+892, км 49+050 - км 53+824, км 57+650 - км 64+300 може здобути ПП "Дорлідер", оскільки ця компанія серед інших запропонувала найнижчу ціну - 79 млн. 739 тис. 570 грн. Адже зазвичай перемогу здобуває саме фірма з найнижчою ціновою пропозицією.

ПП «Дорлідер» зареєстроване в Одеській області у 2004 році. Власником значиться Завен Степанян з міста Тюмень, що у Росії. Статутний фонд фірми становить аж 100 гривень. До березня 2012 року засновником ПП «Дорлідер» був Хачик Амірханян.

Директором підприємства є Гарнік Погосян. До слова, саме він був сьогодні присутнім на відкритті тендерних пропозицій.  

Треба зазначити, що Держфінінспекція навесні 2013 року звинуватила ПП "Дорлідер" у завищенні кошторисів під час ремонту доріг у Миколаївській області. Амірханяни й Погосян разом входили до складу власників ТОВ «Марина». У 2001 р. «Марину» переоформили на Едіка Амірханяна.

При цьому існує ще одна фірма зі схожою назвою – ТОВ «БК «Дорлідер», яку заснували Араік Хачикович та Армен Хачикович Амірханяни, зареєстровані у одному будинку з  Хачиком Рушановичем Амірханяном і по сусідству з вищевказаними Амірханянами.

Також дану фірму пов'язують із незаконним ввезенням бітуму в Україну. Зокрема, фактичний власник ПП «Дорлідер» поставляв горючі органічні речовини з Росії через АР Крим. Після ввезення на територію України бітуму, документи підмінювались на такі, що засвідчують ввезення товару від ПП «Віолексіс», яке знаходиться в місті Армянськ.

До теми: На конкурс щодо ремонту прикарпатських доріг надійшло 14 пропозицій від фірм з усієї України

Дві фірми "вилетіли" з тендеру на ремонт прикарпатських доріг

В Івано-Франківську онлайн проходить тендер на ремонт доріг

Компанія, яку пов'язують зі скандальним "регіоналом", може виграти тендер з ремонту дороги на Прикарпатті