Одні не дають, а інші штрафують. Прикарпатці скаржились облраді на Держпраці


Сьогодні, 14 вересня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради.

Після розгляду питань порядку денного голова комісії Микола Палійчук зауважив, що до нього звернулися з Косівського району зі скаргами на управління держпраці.

"Люди кажуть, що гроші, які виділяють як субвенцію з обласного бюджету на погашення боргів по зарплаті, використовують для оплати штрафів від держпраці за невиплату зарплати", - каже Палійчук.

Голова комісії поцікавився у начальниці фіндепартаменту чи їм відомо про такі випадки і чи немає скарг. Ірина Мацькевич сказала, що справді до них зверталися Богородчани, Коломия і Тлумач через штрафи держпраці.

"В основному вони видавали попередження, що оштрафуть наступного разу, але є і кілька складених штрафів. Загалом сума накладених штрафів становить 5 мільйонів", - каже фінансист.

У свою чергу голова обласної ради Олександр Сич наголосив, що треба ініціювати звернення до цетральних органів влади стосовно цієї ситуації.

"Це абсолютний бардак. Один орган не виконує своїх зобов'язань і не дає грошей на зарплати, а другий за це штрафує. Не вірю, що одна рука не знає що робить інша. Чим винні ОТГ чи керівники закладів, що їм не дали грошей на зарплати. Що їм звільняти працівників?", - обурився Сич.