Офіцера-хабародавця з Івано-Франківська взяли під варту


У суботу, 21 жовтня на Прикарпатті викрили офіцера-хабародавця, що хотів приховати факти розкомплектування військового майна.

Військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону спільно з Управлінням СБУ в Івано-Франківській області та Військовою контррозвідкою Департаменту контррозвідки СБУ, в рамках кримінального провадження, виявлено та зафіксовано факт надання неправомірної вигоди начальником групи регламенту та ремонту авіаційного озброєння авіаційної техніки техніко-експлуатаційної частини однієї з військових частин гарнізону капітаном К.

Грошові кошти в розмірі 7 тис грн призначалися начальнику техніко-експлуатаційної частини авіаційної техніки цієї ж військової частини майору Я. за не повідомлення правоохоронні органи про виявлені факти розкомплектування військового майна: електро-гідро установки, призначеної для гідро-живлення літака. Крім цього, вказана особа мала сприяти у списанні вказано розкомплектованого майна.

Капітана-правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі).

Крім того, Івано-Франківським міським судом Івано-Франківської області офіцеру обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту строком на 60 діб.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України