Олег Гончарук: У Карпатах є всі умови для проведення реабілітації учасників бойових дій


На переконання голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука, за підтримки та сприяння держави Івано-Франківщина здатна забезпечити належні умови для проведення реабілітації учасників бойових дій на сході країни. Про це очільник області заявив під час робочої зустрічі з міністром соціальної політики України в рамках його візиту на Прикарпаття.

«Івано-Франківщина активно долучається до вирішення актуальних у зв'язку з ситуацією на Сході проблем, − зазначив Олег Гончарук. – Спільно з обласною радою працюємо над забезпеченням грошових виплат, наданням житла, земельних ділянок. Окрім того, переконані, у Карпатах є всі умови для проведення реабілітації учасників бойових дій. Наразі щодо цього вже є ряд предметних напрацювань».

Разом з тим, за словами голови облдержадміністрації, їх повномасштабна реалізація вимагає підтримки та сприяння, в тому числі фінансового, зі сторони державної влади.

Павло Розенко відзначив позитивний досвід нашої області в роботі з вимушеними переселенцями, організації допомоги та соціального супроводу поранених військовослужбовців.

За словами міністра, сьогодні зусилля представників органів влади різних рівнів мають бути сконцентрованими  у плані надання соціальної, психологічної підтримки учасникам антитерористичної операції, створення умов для реабілітації поранених, проведення протезування військовослужбовців, які отримали інвалідність у зоні бойових дій.

Міністр соціальної політики пообіцяв детально ознайомитися з пропозиціями, наданими головою облдержадміністрації, розглянувши різні варіанти їх втілення.