Олег Гончарук зустрівся з делегацією Товариства Червоного Хреста з Німеччини


Впродовж двох десятиліть завдяки представникам німецької організації медичні заклади області отримують необхідні розхідні матеріали, функціональні ліжка, засоби реабілітації, обладнання.

За ці роки члени товариства також налагодили співпрацю з рятувальними службами Івано-Франківщини, результатами якої стали активне сприяння під час повені 2008 року та допомога у придбанні багатофункціонального пожежного автомобіля для Івано-Франківської державної пожежно-рятувальної частини №1.

«В області надзвичайно цінують вашу допомогу, яка є вагомим внеском у розвиток Прикарпаття,  – звернувся до гостей, висловлюючи їм вдячність, Олег Гончарук. – Це яскравий приклад товариських, добросусідських відносин, які, сподіваюся, матимуть своє продовження у майбутньому. Завдання обласної державної адміністрації – сприяти цьому».

Керівник товариства Червоного Хреста у місті Штарнберг Карл Маєр також висловив сподівання на подальшу співпрацю, конкретні напрямки якої будуть обумовлені на наступних зустрічах.

«Ми намагаємося якомога більше допомагати українському народу, який, на жаль, зараз знаходиться у дуже важкій ситуації, – зазначив він у розмові. – Прагнемо, щоби допомога, яка нами збирається, була максимально корисною».

Під час перебування на Прикарпатті делегація з Німеччини відвідала заклади охорони здоров'я, державну пожежно-рятувальну частину №1. У планах на сьогодні – спілкування з переселенцями та вивчення їх першочергових потреб.