Олег Проскуряков: «Ситуація на Домбровському кар’єрі стабільна»


Сьогодні відбулась виїзна нарада Міжвідомчої комісії з вивчення ситуації та вжиття заходів з комплексного розв’язання екологічних проблем у зоні впливу Домбровського кар’єру представників центральних органів виконавчої влади щодо техногенно-екологічних проблем на території Калуського гірничопромислового району в Івано-Франківській області.

На засіданні розглянули стан виконання заходів, визначених Протоколом засідання міжвідомчої комісії від 09.09.2013 м. Івано-Франківськ.

Голова Міжвідомчої комісії з вивчення ситуації та вжиття заходів з комплексного розв’язання екологічних проблем у зоні впливу Домбровського кар’єру м. Калуш Івано-Франківської області Міністр екології та природних ресурсів України Олег Поскуряков наголосив, що ситуація на Домбровському кар’єрі стабільна, роботи проводяться відповідних затверджених графіків.

«Сьогодні ми підтвердили, що будемо виконувати намічений план робіт. Всі необхідні кошти виділені. 280 мільйонів гривень на полігон «Оріана» для вивезення гексахлорбензолу, 140 мільйонів гривень на вивіз суміші ядохімікатів з поля Домбровського кар’єру, 6 мільйонів на моніторинг калуського гірничо-промислового району, 2 мільйони на влаштування локальної тампонажної завіси північного борту Домбровського кар’єру. Також виділено необхідні кошти для Івано-Франківської області на вивіз залишків пестицидів», – наголосив під час спілкування з представниками засобів масової інформації Міністр  екології та природніх ресурсів України Олег Проскуряков.