Олег Сердюк про набір у патрульну поліцію: Через суди і ті, що є - розбіжаться


В Івано-Франківську триває донабір до патрульної поліції. Загалом є 110 вакантних посад, з них 60 - в новостворену дорожню поліцію.

Як зауважив під час оперативної наради у міського голови заступник начальника патрульної поліції Олег Сердюк, прикарпатці не дуже поспішають подавати анкети, тож оголосили додатковий набір до 4 грудня.

"В нас багато хто вміє критикувати. Тож звертають, до тих хто завжди не задоволений і краще знає, як має працювати поліція: приходьте, подавайте анкети і покажіть на власному прикладі, як треба", - звернувся патрульний.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що за два роки ситуація дуже змінилась, інформує кореспондент Бліц-Інфо. 

"Пам'ятаю під час першого набору було по сто людей на місце, а тепер ви не можете навіть по одному знайти... Люди вже не хочуть в поліцію?", - поцікавився голова.

На це Олег Сердюк пояснив, що люди розчарувалися через постійні судові справи на патрульних.

"Ще кілька таких ситуацій в судах, то думаю, і ті, що є - розбіжаться", - вважає поліцейський. 

Окремо Сердюк звернувся до мешканців міста з проханням не викликати патрульних через дрібниці.

"Це добре, що у нас є довіра суспільства і на тиждень понад тисячу викликів. Проте є випадки, які не потребують допомоги поліції. Якщо раніше ми могли опрацювати всі виклики і приїхати навіть кшку з дерева зняти, то зараз людей не вистачає, ніхто в поліцію не йде, а кішки далі лазять по деревах", - пожартував поліцейський.   

Як повідомили Бліц-Інфо в патрульній поліції, до них надійшло вже 480 анкет від бажаючих стати патрульними. Втім, багато з них відсіються в ході відбору. Найбільше - після проходження медичної комісії.