Олег Тягнибок: Розслідування злочинів проти майданівців затягують через відсутність політичної волі


Три роки показали, що у влади немає політичної волі для справедливого суду над тими, хто знищував майданівців. Натомість відбувається масове переслідування активістів Революції гідності й добровольців, які першими пішли на війну.

Про це 23 березня 2017 року заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок перед дачею свідчень у Святошинському райсуді столиці у справі про напад «беркутівців» на народних депутатів 18 лютого 2014 року, передає прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, очільник «Свободи» наголосив, що для нього не мають значення якісь особисті компенсації – важлива справедлива кара для злочинців.

«Для мене важливо, щоб виконавців та замовників злочинів проти учасників Революції гідности було покарано. Однак, за три роки ми так і не побачили справедливих вироків для зловмисників», – зазначив Олег Тягнибок.

Водночас, як він наголосив, у політичних справах проти майданівців та учасників війни з Москвою судові вироки оголошують дуже швидко: «Минулого тижня громаду сколихнула звістка про те, що «кіборгу» Геннадію Дуброву на псевдо «Бізон», який воював у Донецькому аеропорту, фактично ні за що присудили шість років. Тут суди відбуваються дуже швидко – патріотів, майданівців, добровольців судять, а тим, хто вчиняв розправу над українцями, дають змогу уникнути відповідальности!».

Зауважимо, що окрім лідера націоналістичної політсили, для дачі показів до суду прибув також народний депутат України VII скликання свободівець Олексій Кайда.