Олександр Сич про здорожчання засобів захисту і медтехніки: Це мародерство


Про це голова Івано-Франківської обласної ради сказав під час засідання комісії з питань бюджету.

Як прозвітувала під час комісії заступниці керівника департаменту охорони здоров'я Ірина Кобельська, за виділені з бюджету 2 мільйони 138 тисяч, половину вже використали повністю, інформує Бліц-Інфо.

"Перший мельйон з резервного фонду профінансований і використаний повністю. Закуплені засоби індивідуального захисту для обласної інфекційної, парогенератори для дезінфекції. Другий мільйон часково перерозподілений на обласний перинатальний центр - 50 тисяч гривень, обласну дитлікарню і коломийську інфекційну лікарню по 100 тисяч. Решта, є проблеми з пошуком постачальників. Всі постачальники завантажені і перед замовлення до 1 травня", - каже медик.

Зараз в ДОЗ створена робоча група, яка буде створювати пошук постачальників, які можуть забезпечити всім необхідним. Втім, оскільки є великий ризик недобросовісних постачальників, у групу запропонували включити представників СБУ.

Водночас голова комісії Микола Палійчук поцікавився, чи дійсно зросли ціни на засоби захисту і медтехніку. Ірина Кобельська підтвердила, що якщо раніше апарат штучної вентиляції легень коштував 300-400 тисяч, то сьогодні вже 700 тисяч, те ж саме з масками. 

"Останнім часом на матеріали епідемічного призначення, апаратуру, сировину для виготовлення тих же масок чи інших засобів суттєво зросли ціни. Я вважаю, що це мародерство. Коли хтось на національній біді нагріває руку", - сказав Сич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!