Олександр Сич 10 років тому передбачив війну з Росією та анексію Криму


Про науку українських націоналістів щодо загроз для нації чи державності згадують, як правило, тоді, коли ці загрози здійснилися.Та й то, зазвичай, постфактум паразитуючи на їхніх напрацюваннях.

На цьому в мережі наголошує голова Івано-Франківської обласної ради, свободівець Олександр Сич, пригадуючи напад Росії на Грузію у 2008-му.

"Вчора виповнилася 10-та річниця російської агресії проти Грузії. А я он гортаю стенограму позачергової сесії Івано-Франківської обласної ради, яка 15 серпня того року ухвалювала звернення з цього приводу на адресу Президента України, Верховної Ради, Уряду та РНБО.  Пропонуючи зміни до його проекту, я тоді на основі позиції ВО "Свобода" пропонував кілька важливих кроків", - пригадує Олександр Сич.

А саме, застерегти, що наступною жертвою російської агресії може бути Україна та вимагати від них:

  • реформувати Збройні сили України на основі найсучасніших технологій і збільшити їх фінансування;
  •  вимагати виведення до 2017 р. російського Чорноморського флоту з Криму;
  • Службі Безпеки України провести роботу щодо ліквідації фактів подвійного громадянства в Криму і загалом на території України;
  • ліквідувати автономний статус Криму і особливий статус м. Севастополя;
  • забезпечити інформаційну безпеку України.

"Що тоді я отримав на свою адресу з боку головуючого і деяких колег депутатів! Навіть в знак протесту проти постійних перекручень моїх пропозицій змушений був покинути сесійну залу. То в чому я тоді був неправий і в чому була хибною позиція ВО "Свобода"?! Може, пора вчитися у тих, хто справді любить Україну і бажає їй добра?!", - написав свободівець, виклавши фото стенограми 2018 року.

Світлина від Олександра Сича.

Світлина від Олександра Сича.