Олександр Сич: Для українських націоналістів пріоритетом має бути життєздатність власної нації


Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич вважає гасло "Одна раса! Одна нація! Одна батьківщина!", яке звучало під час Маршу проти тарифів, репресій та олігархів ідеологічно помилковим і політично шкідливим.

Про це очільник облради написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

На думку Олександра Сича, допоки Україна не встала міцно на ноги, як національна держава, для українських націоналістів пріоритетом має бути життєздатність власної Нації, перетворення її з об'єкта на суб'єкт геополітики.

«В протилежному разі, за логікою того гасла і задля його практичної реалізації Українська нація має розчинитися разом з іншими білими націями - у т. ч. разом з московитами та поляками - в "одній нації" і мати разом з ними "одну батьківщину".

Мрія "Світового уряду" мати стільки націй, скільки існує рас у світі. Чи домінуватиме?... Ні навіть не так - чи матиме Україна можливість хоч якось вирізнятися, з огляду на її нинішній стан, в єдиній білій нації - питання більш, аніж риторичне! Це може виглядати несподіваним для прихильників того гасла, але воно цілком вкладається у ліберально-глобалістичну парадигму нівелювання міжнаціональних відмінностей та ліквідації націй і національних держав як "архаїчного пережитку"», - акцентував Олександр Сич.

За словами очільника облради, у внутрішній політиці це гасло так же парадоксально вкладається у ліберальну політику формування в Україні політичної нації. Чи принаймні частково – злиття в єдиному расовому екстазі всіх білих представників українських громадян.

Якщо відштовхуватися від даних останнього перепису населення в Україні, то така українська біла політична нація становитиме біля 99% громадян.

«Але реалізація такого сценарію відкине на задній план всі дискусії про мову, історію, культуру, традиції. Адже яка різниця, якою мовою спілкується, яких традицій дотримується і яких героїв славить та як трактує історію "одна біла нація" в "єдиній батьківщині"?», - підкреслив голова облради Олександр Сич.

Нагадаємо, на початку тижня в Івано-Франківську пройшов марш проти підвищення тарифів, олігархів і репресій. Участь у протесній ході взяли представники кількох організацій - ВО "Свобода", "Національний корпус", "Сокіл", "Правий сектор", "УКРОП" та "Батьківщина Молода". А на наступний день представники партії «УКРОП» звинуватили «Свободу» в тому, що вона під час маршу використовувала ксенофобські гасла. 

Відтак, прикарпатська "Свобода" вибачилась перед громадськістю та політичними партнерами за окремі випади, що, на жаль, мали місце з боку окремих політично недосвідчених учасників маршу.

До теми: В Івано-Франківську олігархів відправили у смітник