Олександр Сич на "Бандерівських читаннях": Не можна укладати союзи з історичними ворогами України


Минулого тижня в Києві пройшли вже традиційні Бандерівські читання. Їх організував недержавний аналітичний центр "Українські студії стратегічних досліджень" і Науково-дослідний інститут українознавства.

На фахову дискусію зібралися науковці, політики, політологи, дипломати, філософи та учасники війни на Донбасі, інформує Бліц-Інфо.

Голова Івано-Франківської обласної Ради, кандидат історичних наук, заступник голови ВО "Свобода" з ідеологічних питань Олександр Сич в рамках V Бандерівських читань представив експертну доповідь "Україна в глобалізованому світі: оцінка крізь призму зовнішньополітичних принципів ОУН".

Під час виступу науковець зауважив, що серед інших зовнішньополітичних принципів ОУН чи не найважливішим є принцип опертя на сили власного народу.

"Звичайно він не виключає потреби мати надійних союзників. Але не союзників з числа історичних недругів України.  Протягом всього періоду Незалежності українська державна ненаціоналістична верхівка як мінімум двічі грубо порушила цей принцип, чим прирекла українську націю на численні страждання. По-перше, визначила історичного українського ворога Московщину стратегічним партнером Української держави. По-друге, після московської агресії всі сподівання поклала не на власний народ, а на допомогу Заходу", - зауважив Олександр Сич.

Свободівець зауважує ще один важливий принцип ОУН - не можна укладати стратегічні союзи із вічними історичними ворогами України.

"Потрібно шукати союзників серед тих, кого Росія, або інші вороги поневолюють, або ж загрожують. Очевидно, цей принцип у сучасній політиці українського уряду не був врахований", - підкреслює Олександр Сич.