Олександр Сич на "Бандерівських читаннях": Олігархи – головне гальмо розвитку України


Близько 50 науковців, політиків, політологів, філософів, істориків та бійців АТО взяли участь у "Бандерівських читаннях", що відбулись у Києві 2 лютого.

Подію приурочили 100-річчю Української революції 1917-21 рр. та 75-ій річниці створення Української Повстанської Армії. На заході дискутували про мету, завдання, зміст та перспективи української національної революції. Серед інших, з доповіддю виступив голова Івано-Франківської обласної ради, заступник голови ВО "Свобода" з ідеологічних питань, науковець Олександр Сич.

На думку Олександра Сича, ​олігархат - головне гальмо цивілізованого та національного розвитку України. 

"Олігархи практично захопили Українську державу. Олігархат - головне гальмо цивілізованого загалом і національного зокрема розвитку України. А тому основним завданням чергового потенційного революційного зриву в Україні є розірвати залежність політичного процесу і формування вищих органів державної влади від олігархічного укладу української економіки", - зауважив свободівець.

Адже, вважає Сич, захопивши владу в державі «великий капітал» яскраво демонструє свою соціальну безвідповідальність. При чому, користуючись ліберальною ідеологією.

«Користуючись неосвіченістю людських мас, олігархічні представники при владі намагаються повернути всіх нас - українське суспільство – в еру дикого капіталізму початку 20 століття. Насправді, у багатьох країнах Європи вже давно зрозуміли, що безвідповідальний «великий капітал» є значним соціальним дестабілізаційним чинником. На конституційному рівні в європейських державах почали приписувати не тільки захист приватної власності, зокрема, й великого капіталу, але й соціальне зобов’язання олігархів». Тому там величну частину прибутку «великий капітал» віддає державі, щоб підтримати різні верстви населення. Чи можливо це в Україні? Неможливо! Тому, що олігархи самі себе не обмежать. Саме тому, у нас такий низький рівень життя», - зазначає науковець.