Олександр Сич окреслив головні пріоритети на посаді голови облради


Найчастіше мешканці Прикарпаття звертають увагу влади на боротьбу з корупцією, люстрацію в органах державної влади, безробіття, жахливий стан доріг, високі ціни на комунальні послуги і товари першої необхідності.

Саме такі основні пріоритети поклав перед собою новообраний новообраний голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Про це він розповів в інтерв’ю газеті «Галичина».

"Це найголовніші завдання, на які має бути спрямована увага і обласної ради, і її апарату, і на виконання яких має бути сконсолідована вся система органів місцевого самоврядування на Прикарпатті. Аби їх виконувати, потрібно дещо модифікувати і структуру обласної ради, і її апарату. Якщо говорити про обласну раду, то мова йде про постійні депутатські комісії. Ми вже створили декілька нових комісій. Наприклад, комісію з люстрації, боротьби з корупцією, діяльності правоохоронних органів. Вона передовсім мала б розпочинати свою роботу з підприємств, установ, організацій, які перебувають у віданні обласної ради.  Якщо розв’язувати проблему катастрофічного браку коштів, то їх не треба чекати тільки з Державного бюджету, а й працювати над створенням сприятливого інвестиційного клімату", - підкреслив свободівець.

Сич також розповів, що з колегами по умовній коаліційній більшості  планується модернізувати апарат обласної ради, ввівши в структуру відповідні спеціальні відділи.