Олександр Сич: повноваження багатьох комісій облради не змінювались з радянських часів


Напередодні сесії Івано-Франківської обласної ради депутати зібрались на засідання президії.

На порядку денному - розгляд питання щодо винесення на завтрашню сесію проекту положення про постійні комісії, передає кореспондент Бліц-Інфо. Зокрема, голова обласної ради Олександр Сич пояснив депутатам, чому це питання виноситься саме на завтрашню сесію.

«Якщо прийнятий державний бюджет, то обласні ради зобов’язані у визначений строк провести сесію і внести відповідні зміни до місцевого бюджету. Оскільки це чергова сесія, а комісії працюють вже досить давно без положення, було вирішено винести це питання. Окрім того, ми створили багато нових комісій. Незмінними залишились тільки три і їх повноваження тягнуться ще з радянських часів. Наприклад, в аграрної комісії: «Розглядати план проведення весняно-польових робіт та осіменіння». Колгоспів уже немає, а обов’язки комісії не змінились», - зауважив Сич.

Як зауважив керуючий справами обласної ради, перевага нового положення в тому, що в одному документі будуть зібрані рівні права і обов’язки для всіх комісій. Йдеться про те, що кожна комісія має право розглядати будь-яке питання яке відноситься до відання облради. При цьому питання, які відносяться до її відання згідно положення, профільна комісія повинна розглядати обов’язково.