Олександр Сич про підтримку "блокадників": Облрада повинна відображати настрої і вимоги мешканців Прикарпаття


Напередодні, 13 березня, СБУ та Нацполіція провела спецоперацію із зачистки "блокадників". Було затримано кілька десятків осіб. Це вперше після Майдану влада в силовий спосіб спробувала пропинити громадський протест.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич розповів, що провів минулу ніч на роботі, проїхався містом, зустрівся з активістами.

"Вони утворили прикарпатський штаб визволення учасників блокади ОРДЛО. Погодили, що їхні вимоги до керівництва держави мають прозвучати на позачерговій сесіії обласноі ради. Вирішили, що проведемо її сьогодні. Буде прийнято єдине зверення до Президента, Верховної Ради та Уряду України щодо виконання вимог учасників протестних акцій та мирного врегулювання ситуації", - розповів журналістам Олександр Сич. 

За словами голови, щойно завершили нараду голів фракцій. Сесія розпочнеться о 12-й на площі перед облдержадміністрацією.

"Всі порозумілися на тому, що незалежно від того, як буде розвиватися ситуація, обласна рада як вищий представницький орган Прикарпаття повинна відображати настрої і вимоги мешканців краю та забезпечити мир і спокій в області. Опрацювали підготовлений проект рішення позачергової сесіі та виписаний на основі вимог Прикарпатського штабу визволення учасників блокади ОРДЛО проект зверення", - зазначив Сич.

Тож, прикарпатські депутати вимагатимуть звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з ОРДЛО, закрити кримінальні провадження проти учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, звільнити з посади міністра МВС А. Авакова та заступника глави Нацполіції В. Аброськіна, визнати на законодавчому рівні війною російську агресію проти України та визначити статус окупованих територій.

Нагадаємо, силова акція з розгону і затримання учасників блокади у Кривому Торці Донецької області 13 березня викликала низку протестів у різних містах – Львові, Києві, Луцьку, Рівному, Вінниці. ​

Слід зауважити, на останньому засіданні сесія обласної ради підтримала блокаду окупованих територій.

До теми: Під час захоплення редуту на Донбасі людей били, затримали ветеранів та патріотів, - активіст

Віце-спікер ВР повідомила про звільнення затриманих учасників блокади

Під Франківською ОДА цілу ніч палали шини