Олександр Сич прозвітував за рік роботи на посаді голови обласної ради


Голова обласної ради Олександр Сич прозвітував за перший рік роботи на посаді. Виступаючи перед депутатським корпусом, посадовець поінформував, що з початку каденції обласної ради відбулося десять сесій, проведено 13 пленарних засідань, 155 засідань постійних комісій.

Зокрема, упродовж року відбулися дві тематичні виїзні сесії у селі Матеївці Коломийського району та в селищі Вигода Долинського району, з нагоди 25-річчя незалежності України проведено урочисту восьму сесію.

З початку каденції депутатський корпус прийняв 325 рішень, 32 звернення до центральних органів державної влади, схвалив 26 регіональних програм, заслухав звіт про виконання шести з них, до 20-ти були внесені зміни.

Чи не на кожному сесійному засіданні новими заходами доповнювалася обласна програма підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення. Це, зокрема, організація сімейного відпочинку учасників масових акцій громадського протесту і антитерористичної операції, здійснення щомісячних виплат неповнолітнім родичам загиблих.

"За масштабом охоплення різноманітних соціально-побутових проблем і за фінансовим забезпеченням наша обласна програма захисту учасників АТО та їх сімей є однією з найкращих в Україні", - наголосив Олександр Сич.

Посадовець також відзначив, що пріоритетним напрямком роботи обласної ради чинного скликання є розвиток місцевого самоврядування. Задля реалізації цього завдання шостий рік поспіль впроваджується Програма розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської області. Чи не найважливішою її складовою є Обласний конкурс проектів і програм розвитку місцевого самоврядування, завдяки якому громади отримують кошти з обласного бюджету на вирішення соціально-економічних проблем.

"За своєю масштабністю і результативністю Обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування є унікальним в Україні. Таким досвідом не може похвалитися жодна інша область. Думаю, настав час вдосконалити його, взявши курс на розвиткові проекти", - акцентував Сич.

Серед іншого, очільник облради озвучив принципові рішення, прийняті  депутатським корпусом для вирішення актуальних питань краю. Йдеться про створення обласного госпіталю ветеранів війни, впорядкування Дністровського регіонального ландшафтного парку і створення його адміністрації, відновлення професійного футболу на Прикарпатті.

"Шановні колеги! Минув лише перший рік каденції обласної ради сьомого  демократичного скликання. Нам багато що вдалося зреалізувати, ще більше чекає попереду. Досягнутий протягом цього часу рівень порозуміння і консолідації депутатського корпусу дозволяє стверджувати, що наступний рік буде ще успішнішим у захисті та відстоюванні всебічних інтересів місцевих громад і в справі розвитку місцевого самоврядування як на Прикарпатті, так і в Україні загалом. В умовах складної післяреволюційної ситуації, російської агресії проти України, намагання ворога різними засобами та інструментами гібридної війни розхитати суспільно-політичну ситуацію в державі, посіяти тотальну недовіру до всіх органів державної влади, обласна рада, як вищий самоврядний орган області, має стати тим морально-політичним авторитетом, який в складний час забезпечить порядок, стабільність і справедливість у нашому краї. Сподіваюся, що ми будемо на висоті цього завдання", - підсумував очільник облради

Нагадаємо, депутати обласної ради сьомого демократичного скликання набули своїх повноважень під час першого сесійного засідання, яке відбулося 7 грудня 2015 року. Тоді ж більшістю голосів Олександра Сича було обрано головою обласною ради.