Олександр Сич радить прикарпатським обранцям керуватися "джентльменським набором успішного депутата"


В Івано-Франківській обласній раді пройшов День депутата. Традиційно депутатів обласної ради збирають напередодні засідання сесії задля ознайомлення з питаннями порядку денного

"Ми переконалися, що чим ефективніша підготовка до сесії, тим організованіше вона проходить. Будь-яка робота є ефективною тоді, коли до неї сумлінно ставляться. Тому, треба сумлінно вивчати матеріали, які йдуть на сесію, треба сумлінно готуватися до сесії і треба сумлінно виконувати свої обов’язки," – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

Про права і обов’язки депутатам нагадав керуючий справами обласної ради, депутат обласної ради Василь Скрипничук. Він ознайомив прикарпатських обранців з основними  положеннями Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

Окремо Василь Скрипничук зупинився на депутатських запитаннях, зверненнях і запитах. Якщо перші два мають на меті отримання інформації чи реагування відповідальних підрозділів виконавчої влади на певну проблему, то по депутатському запиту приймається рішення на сесії обласної ради. Керуючий справами наголосив, що подавати запит на сесію варто лише тоді, коли перші два інструменти не дали результату. І у тому випадку, коли проблема зачіпає не лише індивідуальні інтереси, а має суспільну вагу.

Задля ефективної роботи, пов’язаної з виконанням депутатських повноважень, голова обласної ради Олександр Сич порекомендував прикарпатським обранцям керуватися "джентльменським набором успішного депутата".

 "Відвідуйте сесії, беріть участь в роботі постійних комісій, приймайте виборців і звітуйте перед ними," – закликав очільник обласної ради.