Олександр Сич: У кожній комісії облради буде представник від учасників АТО


Голова обласної ради Олександр Сич запропонував надати учасникам АТО дорадчий голос у всіх депутатських комісіях, щоб вони могли вирішувати наболілі проблеми.

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася установча конференція обласної асоціації учасників АТО. Голова обласної ради Олександр Сич завітав на засідання, щоб спільно з бійцями знайти шляхи вирішення тих проблем, які перед ними постають. 

Про це Олександр Сич написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"І на самій конференції, і після її завершення під час зустрічі із керівництвом вийшла ділова і предметна розмова про механізми співпраці Асоціації з обласною радою. Голова Асоціації Тарас Шпук делегований конференцією бути радником голови обласної ради з усіх питань соціального захисту учасників АТО та їхніх сімей. Окрім того домовилися, що в кожну постійну депутатську комісію обласної ради Асоціація делегує свого радника з правом дорадчого голосу. Кожному із них готовий надати статус радника голови обласної ради на громадських засадах. Отож, всі наболілі проблеми постараємося вирішувати оперативно й конструктивно, а тим самим унеможливимо різним пройдивістам маніпулювати іменем та подвигом новітніх героїв", - написав голова обласної ради.

Окрім того на конференції учасники АТО обрали керівництво Асоціації. Головою став Тарас ШпукДолик Андрій - 1-й заступник, Парцей Роман - заступник, Андріїв Василь - секретар.

Нагадаємо, минулого тижня на сесії Івано-Франківської облради виникла суперечка, адже депутати не підтримали пропозицію бійців про створення спеціалізованої комісії у справах учасників АТО. Це було не можливо, оскільки за регламентом комісія може складатися тільки з депутатів облради. Окрім того одна комісія не може займатися всіма питаннями які хвилюють бійців, адже для цього є профільні департаменти.