Олександр Сич зустрівся з генконсулом Словаччини в Ужгороді Янкою Буріановою


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Янкою Буріановою. Це останній офіційний візит дипломата на Прикарпаття, адже термін її каденції завершується.

Вітаючи Генконсула на Прикарпатті Олександр Сич подякував за підтримку України з боку Словацької Республіки в часи Революції гідності, пише прес-служба облради. Зокрема, за гуманітарну допомогу для прикарпатців та організацію відпочинку учасників Майдану на території сусідньої держави.

"Сподіваюся, що ми налагодимо контакти з окремими регіонами Словацької Республіки, між відповідними депутатськими корпусами, які ділитимуться між собою досвідом, зокрема, в частині розвитку місцевого самоврядування", - підкреслив очільник облради.

В свою чергу Янка Буріанова подякувала за відкритість Івано-Франківської області до співпраці зі Словацькою Республікою. Дипломат також висловила сподівання на активізацію співробітництва через європейські фундації та гранди. Зокрема, наголосила на освітніх програмах та обміну студентами.

В ході розмови Олександр Сич також відзначив, що з метою посилення міжнародної співпраці в апараті обласної ради створено спеціальний відділ з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності, а серед депутатського корпусу діє профільна комісія. Відтак, посадовець запевнив дипломата у готовності обласної ради до участі у спільних транскордонних проектах.