Онлайн-камери обійшлися франківцям майже в 300 тисяч


Днями у Франківську за програмою «Безпечне місто» на сайті міськради запустили онлайн трансляцію з веб-камер. Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради уклав договір з компанією Uteam на встановлення 24 камер відеоспостереження на суму 292892 грн 48 коп.

Як пояснив “Репортеру” директор департаменту Михайло Смушак, в цю суму входить не лише вартість камер, а й їх встановлення, під’єднання до мережі і серверів.

“Цього року камери будуть встановлені ще на 12 об’єктах, – говорить Смушак. – На роботи знову виділили орієнтовно 300 тисяч. За рекомендаціями поліції, в першу чергу їх передбачили на в’їздах у місто”.

Нині  камери транслюють зображення в режимі онлайн з пл. Ринок, вулиць Незалежності, Грушевського, Стуса, Карпатської, Вовчинецької, Леся Курбаса, Симоненка, Довженка, Пасічна, Меморіального і Молодіжного скверів та скверу Первоцвіт.

Згідно з новим проектом, камери мають встановити і на перехресті вулиць Юності-Тополина-Тисменицька, у селі Хриплин на мості, на перетині вулиць 22 січня-Набережна ім. Стефаника, Пасічна-Федьковича, на вулиці Горбачевського на в’їзді до АС2, на Калуському шосе, у селі Вовчинець на в’їзді до міста. Також в списку є й парк Військових ветеранів. Там продовжать роботи з благоустрою і встановлять камери.

Програма міської ради Франківська «Безпечне місто» направлена на підвищення безпеки, швидке реагування та попередження правопорушень.