Оновлена команда, новий бренд і прем'єри: Чим дивуватиме франківський драмтеатр


Сьогодні, 21 вересня в обласному драмтеатрі розповіли про цікавинки нового театрального сезону, акторів-новачків та новий стиль театру.

За словами головного режисера театру Ростислава Держипільського, минулий сезон завершився впевненим виходом нашого театру на міжнародну сцену. Тож новий театральний сезон, який розпочнеться за кілька днів, стане і початком нового етапу у житті театру.

"Наш сезон відкривається постановкою "За двома зайцями". В понеділок ми їдемо з трьохденним туром "Оскара і рожевої пані". Наприкінці жовтня ми знову їдемо в Гданськ закривати український тиждень у Польщі. Найближчою виставою вдома у нас буде прем'єра Ореста Пастуха. На кінець листопада відбудеться режисерський дебют Олексія Гнатковського за романом "На західному фронті все без змін". Також плануємо поставити Ромео і Джульєтту в підвалі драмтеатру",- розповів про плани Держипільський.

Також режисер представив нових акторів, головного художника та диригента оркестру, які в цьому сезоні оновлять команду. Зокрема в театрі новий головний художник Олеся Головач.

"В київських театрах немає свого обличчя, а у вашого театру є. Тож я дуже рада, що мені довірили таку відповідальну посаду",- каже художник-сценограф.

У свою чергу новий диригент оркестру зауважив, що перед ним поставили завдання підняти оркестр на рівень сольних музикантів.

За словами головного режисера, в театрі попрощались з балетом і на їх ставки взяли 14 молодих акторів.

"Думаю, що набраний прекрасний склад",- переконаний Держипільський.

Також режисер зауважив що планують запросити на постановку в театр двох дуже відомих режисерів: Лінаса Зайкаускаса та Давида Петросяна.

"Давно ми заявляли про новий стиль театру. Ми співпрацювали з молодою дизайнеркою, яка розробляла стиль Порто Франко.Ми вирішили змінити стиль нашого театру відійти від радянщини. Тож тепер наш театр називається Франківський драмтеатр. Також буде презентація нового бренду. Це такий наш ризиковий випад. сподіваємося глядачі нас підтримають. Ми не повинні копіювати європейський театр, а потрібно створювати щось своє",- підсумував очільник театру