ООС: Бойовики застосували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю


Упродовж минулої доби, 7 липня, обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська порушували встановлене перемир’я майже по всій лінії зіткнення. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Противник 13 разів вдався до вогню по наших позиціях, інформує штаб ООС.

На Луганському напрямку в районі населених пунктів Старий Айдар та Кримське ворог продовжив застосовувати гранатомети та стрілецьку зброю.

На Світлодарському напрямку противник відкривав вогонь із стрілецької зброї у районі населеного пункту Новолуганське.

На Донецькому напрямку минулої доби було неспокійно у районі населених пунктів Піски, Новотроїцьке та Красногорівка. Тут противник із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривав прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

Маріупольський напрямок залишається зоною активних провокативних дій російських найманців. 6 разів окупанти намагалися змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь. Використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю противник обстрілював позиції у районі населених пунктів Широкине, Водяне та Пищевик.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ двічі порушили режим припинення вогню. Провокації із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано на Маріупольському напрямку. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил біля Водяного та Широкиного.

За минулу та поточну добу втрат серед захисників України немає.