Опера франківського композитора представить Україну на Днях культури у Відні


Навесні 2017 року у Відні відбудуться знову Дні української культури.

"Таких українських подій у Відні не було. Ніколи. За більше ніж 250 років. Так, багато українців прикрашали своїм талантом Віденську і австрійську культурні сцени. Але ще ніколи не грали українську оперу у Віденському Musikverein. У прекрасному Gläserner Saal", написала Олександра Саєнко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Територія твого розвитку. 

Нова українська опера Iyov композиторів Іллі Разумейка та Романа Григоріва (уродженець Івано-Франківська) і культового режисера Влада Троїцького буде звучати в тому самому музичному закладі, де відбуваються найпрестижніші музичні події. 

Також сюди приїдуть музичні вундеркінди Two Violins із джазовим тріо Наталі Лебедевої з програмою Bach in Jazz, створеною на підтримку музея Пінзеля, виставка якого якраз проходить з великим успіхом у Відні. 

"Крім амбітних музичних проектів, ми похвалимось Відню і нашим традиційним мистецтвом: до нас приїдуть найкращі майстри Петриківського розпису разом з Nina Burnevich. Партнером нашим стала Українська церква Святої Варвари у Відні, надавши чудову парафіяльну залу в історичному центрі міста. Літературна частина наразі уточнюється, оскільки сьогодні мені повідомили про нові обставини. Але можете бути впевнені, що і ця програма буде представлена гідно", - написала Саєнко.