Операція "Мігрант": З Прикарпаття депортують сім іноземців-нелегалів


З метою попередження правопорушень вчинених іноземцями, у серпні поліція Прикарпаття проводить операцію « Мігрант»

В результаті спільних дій працівників міграційної служби та правоохороців в період з 1 по 7 серпня виявлено та притягнуто до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями правил перебування в Україні) 10 іноземців. Стосовно 7 осіб прийнято рішення про примусові повернення за межі України. 

Крім того 5 громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства).

Водночас, під час проведення заходів працівниками управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області звертається особлива увага на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, які ними керують. З метою їх перевірки на причетність до скоєння правопорушень, також проводяться заходи щодо виявлення осіб, які здійснюють незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією області автотранспортом. В ході проведення заходів особлива увага звертається на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, що ними керують. 
Протягом вказаного часу до адмінвідповідальності за різні порушення притягнуто 11 іноземців, двоє з них за керування автотранспортом у нетверезому стані (ст.130 КУпАП).

УПД ГУНП в Івано-Франківській області