Організатор грального бізнесу на Прикарпатті сплатить 128 тис грн штрафу


Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано держане обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом), ч.ч.2,3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою) КК України щодо організатора злочинної групи, яка займалася гральним бізнесом на території області.
Як повідомив прокурор відділу прокуратури області Ігор Орищенко, в ході судового розгляду прокуратура повністю довела вину 35-річного організатора групи. Вироком суду йому призначено сплатити штраф у розмірі 128 тис. 350 грн.

Йдеться про організовану групу, яку викрито ще у червні 2014 року. Четверо правопорушників створили мережу гральних закладів у містах Калуш, Болехів і Надвірна, орендувавши на підставну особу приміщення та використовуючи засоби конспірації.

З цих приміщень вилучено та конфісковано в дохід держави 29 гральних автоматів та 5 комп’ютерів із відповідним програмним забезпеченням для забороненого азарту.

Обвинувальні акти щодо ще трьох учасників групи судом розглянуто в минулому році. Їм призначено приблизно такі ж суми штрафу, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.