Організаторам нарколабораторій на Прикарпатті оголошено про підозру


Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконно вирощування коноплі та виробництва, виготовлення, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс.

На даний час про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво чи збут наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування конопель) Кримінального кодексу України повідомлено двом зловмисникам, які методом гідроботаніки вирощували коноплі у нарколабораторії на Прикарпатті та у Черкаській області .

Так, в ході проведення обшуків з лабораторіях у виявлено та вилучено близько 30 кг особливо небезпечного наркотичного засобу – канабіс, понад 1000 рослин конопель, спеціальне лабораторне обладнання, системи освітлення, зволоження і температурного режиму, добриво, велику кількість хімічних добавок, що використовувались у процесі вирощування наркотиків.

Водночас в рамках розслідування перевіряються інші особи на причетність до вчинення та встановлення їх ролі у вказаному кримінального правопорушенні, вживаються заходи щодо їх затримання, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Нагадаємо, на Косівщині викрили підпільну нарколабораторію, де вирощували марихуану для України та країн ЄС