Організатори безкоштовних екскурсій розповіли про сюрпризи цьогорічного сезону


Сьогодні, 16 травня в Івано-Франківську пройшла прес-конференція щодо старту що недільних безкоштовних екскурсій містом.

За словами організаторів безкоштовних екскурсій, Прикарпаття продовжує лідирувати за кількістю туристів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Івано-Франківськ давно перестав бути «воротами в Карпати», а стало серцем Карпат в якому туристи затримуються. Це місто-прогулянка. Тож 21 травня стартує вже шостий сезон безкоштовних екскурсій. Кожна екскурсія була особлива, автоська», - каже начальник відділу туризму ОДА Віталій Передерко.

В той же час керівниця Центру розвитку міста і рекреації Руслана Василюк розповіла про сюрприз, який підготували для туристів.

«Ми хочемо долучитися до цієї ініціативи і для всіх туристів нашого міста після завершення екскурсії даруємо безкоштовне відвідування оглядового майданчика на ратуші», - каже Василюк.

В той же час  зауважив, що це ініціатива справжнього європейського міста з активною громадськістю і приємно зауважувати, як туристичні групи щодня гуляють нашим містом.

Тривалість екскурсії залежить від погоди та автора, проте приблизно це 2-3 години. За словами організаторів минулого року понад 500 осіб побували на цих екскурсіях.

«Екскурсії стали динамічніші, веселіші. Екскурсоводи використовують різноманітні легенди, жарти. Ми відходимо від радянської практики екскурсій. Я особисто планую показати туристам більш віддалені від центру, проте не менш цікаві місця», - каже екскурсовод Іван Бондарєв.

Афіші про безкоштовні екскурсії розмістять на вокзалах та в центрі міста.