Організатори "Карпатського простору" хочуть, щоб Франківськ став містом натхнення


Організатори фестивалю "Карпатський простір" розповіли, які цікавинки будуть цього року.

За словами автора ідеї і засновника фестивалю Богдана Струтинського, Карпатський простір дуже цікавий для багатьох країн. Це підтверджується тим, що в перший день до нас приїдуть 87 дипломатів з близько 40-ка країн. 

Що ж стосується цікавинок цьогорічного фестивалю, то Богдан Струтинський виділив декілька. 

"Цього року ми матимемо джазову локацію куди приїдуть багато знаних в Україні джазових музикантів", - каже організатор.

Також дуже цікавий проект, який започаткують на цьому фестивалі будуть національні читання.

"Я хочу щоб цей проект розрісся до національного. Після Івано-Франківська він має міграцію на Євробачення у Києві. Там у нас буде своя локація. Ми хочемо створити такий потужний рух, який змусить людей мислити через ідею автора, його посил. Адже слова написані Франком багато років тому є актульні й сьогодні. Для нас це урок. Суть акції полягає у тому, що рівно о 12 год. 5 травня розпочнуться читання на різних локаціях. Будемо читати вірші, прозу Франка", - розповідає Струтинський.

Головна сцена фестивалю буде на Вічевому майдані. Там протягом дня будуть виступати музиканти з різних країн. Окрім того буде дуже цікава українська програма.

"Хедлайнерами фестивалю цього року є Олег Скрипка та Наоні-оркестр ,які відкриватимуть фестиваль. На другий день виступатиме гурт Мандри з Хомою, а закриватиме фестиваль Тіна Кароль", - анонсував автор ідеї.

Новою і дуже незвичною є локація Wine SPACE,яка розташується біля Пасажу Гартенберг на вулиці Вітовського.

"Ми хочемо показати, що вино це не тільки напій, а й культура і поезія. Вино та фортепіанна музика завжди йдуть поряд", - пояснює Богдан Струтинський.

Також організатори обіцяють неймовірний оперний концерт у Філармонії. Там будуть представники 5 оперних театрів світу.

"Коли приїжджаємо за кордон і наші голоси є в перших партіях оперних театрів світу, ми маємо цим пишатися. Саме розвиток поваги до себе та своєї культури і є основним завданням фестиивалю. Я хочу щоб Франківськ вважали містом натхнення", - підвів підсумок засновник фестивалю..