Організатори "Творчої криївки" анонсували створення реабілітаційного центру


Нещодавно "Творча криївка" відсвяткувала вже три роки діяльності на Івано-Франківщині.

Її діяльність не обмежується лише організацією та проведенням заїздів "творчої реабілітації". Також проводяться мистецькі події, творчі зустрічі, майстер-класи, виставки та аукціони. Про це сьогодні, 23 жовтня на прес-конференції повідомила керівник проекту Віталіна Маслова. 

"У нас є чимало проектів. Один з них пілотний - «Реабілітація родин загиблих учасників АТО». Наразі вже було два заїзди. За цей час до нас пройшло 18 учасників", - розповідає Маслова.

За її словами, зараз є два місця дислокації Арабатська стрілка (Херсонська область) та Берегово.

Наразі волонтери думають про власний будинок, де можна було б облаштувати реабілітаційний центр.

"Таке місце вже є, ним раніше опікувався мій загиблий чоловік Валентин Гонтар. В селі Криворівня місцева влада надала ділянку із будівлею. Але до того, щоб можна було прийняти там перших гостей, потрібно пройти великий шлях розбудови", - додає Маслова.

За словами керівника обласної спілки загиблих та пропавши безвісти Степана Чомко, реабілітація для родин загиблих показала чималі результати. Зокрема, батьки загиблих змогли не тільки відпочити, а й оздоровитись.

Психолог Галина Дичковська зауважує, що такі реабілітаційні проекти єдина суттєва альтернатива, яка дозволяє відпочити душі.

Водночас у проекті «творча криївка для бійця» відбулося вже 37 заїздів. За цей час через «творчу криївку» пройшло понад 400 бійців. Наступний заїзд буде вже у листопаді.