Осінній призов "строковиків" до лас Збройних сил України проходить за планом


5 жовтня 2013 року обласна призовна комісія, під керівництвом заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Олександра Криницького, розглянула перші результати проведення осіннього – 2013 року призову на строкову військову службу на яку вже відправлено 40 осіб із 294 за планом.

Про стан призову звітували голови призовних комісій Городенківського, Снятинського, Коломийського районів, м. Коломиї та військові комісари відповідних районних військкоматів. Всі заходи проводяться згідно плану.

Комісія відмітила якісну роботу щодо підготовки та проведення заходів з призову юнаків у всіх зазначених районах області та м. Коломиї. Тісна співпраця райдержадміністрацій та районних рад, військкоматів, силових структур, органів управління освітою дозволила виконати заплановані заходи з призову, військово-патріотичного виховання учнівської молоді, якісно підготувати призовні дільниці.

Голова ВЛК обласного військового комісаріату М.Бондарчук проінформував членів обласної призовної комісії про роботу районних (міських) військово-лікарських комісій (ВЛК). За його словами всі районні (міські) ВЛК в повній мірі укомплектовані медичним персоналом та необхідним обладнанням і проводять обстеження призовників згідно затверджених планів роботи.

 Для виключення фактів приховування призовниками хвороб, які були перенесені в минулому, голів ВЛК зобов’язано здійснювати перевірку наявності перебування їх в стаціонарах протягом останніх 5 років.

Лікарями обласної ВЛК здійснено виїзди у райони області з метою надання методично-консультативної допомоги лікарям районних призовних комісій. Обстежено 703 юнаки. З яких визнано придатними без обмежень 95 осіб з обмеженнями 335.

Начальник відділу комплектування та  призову – заступник обласного військового комісара В.Волинков ознайомив членів комісії з кандидатами для персонального відбору призовників, для комплектування окремого полку Президента України. Остаточне рішення щодо їх служби у зазначеному полку буде прийняте після ознайомлення з ними представника цього полку.

На засіданні комісії ознайомлено всіх присутніх з Указом Президента України №562/2013 від 14.10.2013 року «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та звільнення в запас військовослужбовців у 2014 році». Яким визначено: 1.Не проводити у 2014 році призов до Збройних Сил України та інших військових формувань (крім внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України).