Основні тенденції першої половини туристичного літа - 2017


Туристичне літо 2017 у самому розпалі: жителі країни продовжують активно подорожувати, а крупні турагентства оголошують перші результати сезону.

За результатами опитування, більше половини (66%) українців, цього року, проводять відпустки в межах держави. 50% жителів, традиційно, відправилися на причорноморські і азовські береги і обрали відпочинок у готелях біля моря , 20% – гірський туризм в Карпати, решта – подорожують Україною або відпочивають за містом.

Не зважаючи на введення безвізу, туристичні поїздки всередині країни продовжують набирати популярності, стверджує портал розпродажів та акцій Скидочник. Так, з початку літа, попитом користувалися тури вихідного дня до Львова, Вінниці, Умані та Закарпаття.

Щодо закордонних подорожей, результати дослідження стверджують, що його обирають 16% респондентів. Традиційно, найпопулярнішою країною для літнього відпочинку залишається Туреччина (обирає 50% опитаних), друге місце посідає Єгипет (зокрема найбільшим попитом користуються Шарм ель Шейх та Хургада), третє – розділяють Чорногорія, Болгарія та інші морські курорти.

Також, варто зазначити, що з середини червня, виріс попит на подорожі до Європи. Тисячі українських туристів вже встигли відвідати ближні країни, такі як Польща, Угорщина, Словаччина та Чехія за допомогою недорогих автобусних турів, а також самостійно організувати поїздки до Італії, Франції та Іспанії тощо.

Вже сьогодні, можна сказати, що туристичне літо 2017 виявилося значно успішнішим попереднього. Як стверджують експерти, цього сезону, українці подорожують в 3 рази активніше як по Україні, так і за кордон.