Особливості страхування для виїзду за кордон


Якщо ви полюбляєте подорожувати, то для вас не стане несподіванкою той факт, що для подорожей в інші країни необхідно оформити туристичний страховий поліс. Таким чином, кожен турист отримує змогу подбати про безпеку власного здоров’я й у випадку небезпеки розраховувати на отримання кваліфікованої медичної допомоги.

 

Для чого потрібне туристичне страхування

За допомогою туристичного страхування ви отримуєте можливість захистити себе від непередбачуваних ситуацій та нещасних випадків. Такий страховий поліс передбачає надання при необхідності таких послуг:

організація консультації лікаря;

організація медикаментозного  забезпечення;

організація та оплата медичних послуг в лікарні (в т.ч.  перебування у палаті при необхідності).

Різновиди страхових полісів для подорожі за кордон

 

Страховка за кордон, в залежності від мети здійснення подорожі,  буває таких видів:

- Туристична страховка передбачає відшкодування збитків внаслідок отриманих травм або оплати медичних послуг під час перенесення хвороби на території іншої країни;

- Спортивна страховка дозволяє спортсменам без страху вирушати на міжнародні змагання, що відбуваються за кордоном, вона передбачає організацію та фінансування послуг з надання невідкладної медичної допомоги та відшкодування збитків внаслідок отримання травми або повної втрати працездатності;

- Робочий страховий поліс є обов’язковим договором, який має укласти особа, що отримала робоче місце в іншій країні. Подібна страховка передбачає відшкодування витрат на медичні послуги, які є зазначеними в договорі.

- Студентська страховка є ще одним обов’язковим видом страхового полісу, який укладається у випадку здійснення подорожі особою для отримання освіти в іншій країні. Наявність полісу дозволяє розраховувати на організацію консультації у кваліфікованого лікаря, а також у випадку екстрених ситуацій, на організацію та фінансування надання невідкладної медичної допомоги. Абсолютна більшість іноземних навчальних закладів потребують від студента наявність страхового полісу.

- Страховка для відрядження ‒ у випадку здійснення подорожі співробітником для виконання робочих обов’язків може оформлюватися страховий поліс, який надає захист в непередбачуваних ситуаціях.  Наприклад, Страховик допоможе організувати та профінансує заміну застрахованої особи у відряджені, в межах ліміту, передбаченого програмою, якщо застрахована особа не може виконувати свої робочі обов’язки з причини раптового захворювання або настання нещасного випадку.

Навіть кількаденна подорож в іншу країну приховує в собі багато небезпек, які можуть завдати шкоди вашому здоров’ю. Саме тому, оформлення страхового полісу для поїздки за кордон допоможе додатково убезпечити себе доступом до кваліфікованої медичної допомоги.

Різновиди страхових випадків

Вищевказані поліси передбачають відшкодування витрат при таких страхових випадках:

- виклик швидкої допомоги;

- невідкладна допомога в амбулаторії;

- невідкладна стаціонарна допомога;

- допомога при ускладненні під час вагітності до 26 тижня (включно);

- невідкладні стоматологічні послуги;

- транспортування пацієнта по медичним показанням

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!