"Останній крок": у Карпатах майже відзняли фільм із Жаном Рено


Українсько-французький фільм “Останній крок” із зіркою світового кінематографу Жаном Рено у головній ролі вже відзнято на 70%.

Про це заявив сценарист і режисер стрічки Фредерік Петіжан на прес-конференції у Києві, повідомляє Укрінформ.

“На сьогодні ми відзняли вже близько 70%”, - заявив він, відповідаючи на питання журналістів, на якій стадії перебувають зйомки.

За його словами, основною локацією “Останнього кроку” було обрано українські Карпати, візуалізація решти фільму була перенесена до Києва. У фільмі будуть показані окремі столичні вулиці та місця.

"Я дуже радий, що знайшов в Україні потрібні мені локації, такі, які я собі уявляв під час написання сценарію. А ще мені пощастило працювати з командою справжніх професіоналів", - заявив Петіжан.

Головні ролі у стрічці грають актори світового рівня - Жан Рено (“Леон”), Сара Лінд (“Вольфкоп”), Джо Андерсон (“Сутінки”), Девід Гясі (“Інтерстеллар”), а також Ігор Цишкевич (“Незламна”).

Виконавець головної ролі Жан Рено повідомив, що йому дуже сподобалося зніматися в цьому фільмі, і наголосив, що намагався бути максимально переконливим у своїй ролі. "Я завжди пам'ятаю про необхідність бути переконливим. Для мене це сором, коли я як герой щось роблю - а це не є правдоподібним", - зазначив актор.

Він відзначив приязне ставлення українців до знімальної групи. "Українці були дуже добрими до нас, і я справді почувався щасливим. Я сподіваюся, що ми зможемо знайти тут іще якісь нові проекти, адже країна та люди надзвичайно відкриті", - сказав він.

Окремо актор відзначив, що був вражений красою Карпат на озері Синевир, де проходили зйомки: "Це було справжнім приємним шоком потрапити в Карпати. Там надзвичайно красиво. Кожного дня перед нами поставав справжній магічний ліс".

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, чи можливо порівнювати його нового персонажа з кілером Леоном у культовій стрічці Люка Бессона, актор сказав: "Мені байдуже. Я не пам'ятаю. Це було понад 30 років тому, забудьте. Той чоловік мертвий для мене. Я ніколи не порівнюю одну роль з іншою, усі ролі завжди різні".

Варто зазначити, що організатор прес-конференції перед початком заходу назвав "чутками" повідомлення про те, що роль у фільмі "Останній крок" стане заключною у кінокар'єрі Жана Рено.

Сам актор, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про свої плани, заявив таке: "Мої плани? Мої плани - полетіти завтра до Піренейських гір між Францією та Іспанією для нового фільму, і потім продовжувати. Це мої професійні плани".

Один з продюсерів фільму Олег Герман підкреслив, що зйомки "Останнього кроку" - дуже важливий крок для розвитку українського кіно та виробництва кіно світового рівня в Україні. За його словами, зйомки в Україні проходять уже місяць, і за цей час французька частина знімальної групи "змогла відчути Україну".

"Ми маємо фантастичну українську команду" - ці слова французьких партнерів свідчать про вміння наших людей працювати", - зазначив Герман.

Французький продюсер фільму Флоранс Моос повідомила, що показ фільму запланований по всьому світу, а реліз очікується у Франції на початку 2019 року, "адже це зимовий фільм".

“Останній крок” - це історія найбільш розшукуваного з-поміж анонімних найманих убивць (його і грає Рено). Кілер у відставці Генрі насолоджується самотністю на березі віддаленого озера, посеред дикої природи, аж поки у його шале не потрапила дівчина, яка після тяжкого нещасного випадку на снігоході опинилася при смерті.

“Чоловік, який досі лише вбивав, уперше вирішує врятувати життя. Їй байдуже, хто цей чоловік, хто про неї дбає. Проте він хоче знати, він хоче розуміти, він хоче бути певним. Хто кого насправді чекає?.. Хто на кого полює?” - йдеться в анонсі фільму.

Стрічка “Останній крок” є творчою кооперацією двох країн та створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У 2017 році кінокомпанії EAST-WEST (на чолі з Оліасом Барко та Олегом Германом, м.Київ), EIGHT35 (під егідою Корінн Бенішу та Флоранс Моос, м.Париж), SEVEN52 (за підтримки Лорана Толлерона) та Lagardere Studio оголосили про початок масштабних зйомок. Оператором-постановником стрічки є триразовий лауреат премії “Сезар” Тьєррі Арбогаст.

Держагентство України з питань кіно надало фінансову підтримку розміром 21 млн 630 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму 73 млн 877 тис.