Освітній простір для дітей та підлітків відкрили у Франківську


В Івано-Франківську відкривають освітній простір для технічної та ІТ-освіти для підлітків на базі ревіталізованих площ заводу "Промприлад. Реновація".

За словами представника "Іншої освіти" Альони Каравай, особливий акцент робитимуть на підтримці та ранній професійній орієнтації дівчат в технічній та ІТ сфері.

Дівчат у групі повинна бути не менше половини. Представник РобоклубІФ Сергій Никонаров додав, що найперше відбирали дітей зі шкіл, які територіально наближені до "Промприладу". Навчання також проводитимуть і на інших локаціях.

"Проект супроводжуватиметься інтенсивною комунікацією та дискусією про можливості дівчат в ІТ сфері. Це все для того, щоб залучити їх до цієї сфери. Цей проект є спробою створити позитивну альтернативу на рівні інноваційних методик, які з раньього віку можуть допомагати розкривати потенціал технічної творчості", - зазначає Никонаров.

Загалом для участі відібрали 420 дітей від 5 до 15 років. Їх навчатимуть за п'ятьма напрямками три місяці, проводитимуть по десять занять один раз на тиждень. За цей час діти вчитимуться збирати з конструкторів роботів та програмувати їх. До слова, навчання буде безкоштовним. Представник департаменту освіти Ольга Солом'яна уважила, що 23 франківські вчителі захотіли взяти участь у проекті. Всі вони пройшли відповідне навчання.

"Діти навчаються колективно працювати та знаходити спільну мову, адже кожна дитина бачить один і той же конструктор по-різному", - розповідає Солом'яна.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!