"Освятити стадіон після Винника", - у Франківську зареєстрували дивну петицію


У неділю, 24 червня, в мережі з’явилася іронічна петиція з проханням до міської влади Івано-Франківська освятити стадіон «Рух» після концерту Олега Винника.

Автором петиції є письменник Остап Українець, який побачив у виступі співака пропаганду непристойної поведінки.

"Почитавши трохи тексти Винника, я побачив, що в них не лише від'ємна художня вартість, а ще й пропаганда численних гріхів та непристойної поведінки - те, чому не може бути місця у християнському місті", - пояснив письменник. 

Як йдеться у тексті петиції, треба терміново освятити стадіон, щоб очистити його від скверни.

"На концерті могли бути малі діти, не кажучи вже про мешканців навколишніх будинків, які змушені були слухати пропаганду алкоголізму (мне не все равно с кем ты пьешь вино), розпусних фантазій (ты летала в чьих-то сладких снах), зради (Ах, как жесток обман, У тебя с другим роман), антихристиянства (ошибочное мнение: "Человек - от части Бог") тощо. На концерті також були заміжні жінки, у яких під час виконання артистом деяких пісень могли виникати гріховні думки, які згубно впливають на суспільну мораль. Зауважимо також, що більшість пісень, попри бойові дії на Сході України, виконувалися російською мовою", - йдеться у петиції.

Варто зауважити, що за кілька годин жартівливу петицію підписали вже 90 людей.