Отці у спортзалах: Спортивний флешмоб священиків та мирян


Здорова людина – спортивна людина. Це істина, яку, мабуть, зайве доводити, та не зайве – пригадувати.

З такою метою і стартував оригінальний спортивний флешмоб з ініціативи отця Івана Данчевського, УГКЦ, пише Дивенсвіт.

Отець розмістив відео свого тренування із такими словами:

Прийшла весна, багато молоді і не тільки вирушають на пікніки, а як же спорт:). Я б хотів заохотити всіх нас дбати за фізичне здоров’я, тому пропоную флешмоб, де отці на власному прикладі продемонструють, як вони займаються спортом, може бути фото, а може бути відео. Естафету потрібно передати двом священикам і мирянину, або одному священику і двом мирянам. Я передаю естафету отцю О. Олег Кобель та отцю Volodymyr Pendzey та Міша Хома! ” В здоровому тілі – здоровий дух!”

На спортивний  виклик одразу ж відреагував о. Олег Кобель, керівник відділу Душпастирства спорту УГКЦ.

Прийняв естафету від о. Івана Данчевського. Передаю двом священикам і мирянину. Ціль флеш-мобу – популяризація спорту. Ті, хто отримав виклик, роблять своє відео і передають двом священикам і мирянину або навпаки. Вид спорту значення не має. Тримайте, о. Микола Бурядник, о. Ярослав Турик і п. Богдан Чорнобай.

Зауважмо, що подібні естафети та флешмоби є чудовою нагодою для відкритого діалогу не тільки між релігійними та світськими колами, але, насамперед, вдалою спробою проявити соціально активну роль священиків, які готові бути активними, сучасними і, всупереч усіляким стереотипам, іти в ногу з часом.