Озеро чи школа: Мешканці Каскаду не можуть поділити затоплений кар'єр


Сьогодні, 2 травня розпочалось засідання 19 сесії міської ради. На засіданні присутні 37 депутатів.

Перш, ніж перейти до розгляду питань порядку денного міський голова дав слово для звернень представникам громадськості, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, на засіданні від імені мешканців мікрорайону Каскад до міського голови звернувся франківець Ярослав Шинкарук.

"За останніх кілька років в мікрорайоні виділили дві ділянки для будівництва дитсадків. За це вам велике спасибі. На початку березня ми збиралися з вами у школі і просили про ще одну школу, адже мікрорайон активно розвивається і 25 школа не вміщує такої кількості дітей. Місто знайшло місце на території затопленого кар’єра. Просимо розглянути виділити це місце для будівництва школи. Ми зібрали понад 400 підписів, щоб ми мали зарезервоване місце для нової школи",- сказав Шинкарук.

Підтримала таке звернення і мешканка мікрорайону Тетяна Червак. Жінка зауважила, що вона мама трьох дітей: двоє ходять у дитсадок, а одна у школу.

"Оскільки мікрорайон є одним з лідерів будівництва, то дітей багато, а школа одна. Моя дитина змушена ходити на навчання у другу зміну. Особливо це важко взимку коли дитина сама повертається додому в темряві. Хочу запропонувати, щоб на цій ділянці побудували початкову школу для дітей. Окрім того нам потрібен дитмайданчик, центр художньої творчості", - звернулась жінка.

Водночас представниця СТ "Бистриця Надвінянська" Наталія Боднарчук, на території, якого і знаходиться цей кар'єр подала звернення про відкликання подання про виготовлення детального плану територій на цій ділянки.

"Ми живемо поруч з цим занедбаним озером. Коли ми почали міняти цільове призначення своїх земельних ділянок, виявилось що там хочуть будувати початкову школу. Скільки років є виділена ділянка біля 25 школи і за Епіцентром і там ніхто нічого не будує. Так, школи тріщать. Але нам потрібне місце для відпочинку. Чому ви не хочете вкласти кошти і облагородити це озеро?", - запитала жінка у депутатського корпусу.

У підсумку міський голова вирішив зняти це питання з порядку денного, щоб його опрацювали і знайшли компроміс, який задовільнить обидві сторони.