П'яний прикарпатець до смерті побив батька


8 листопада, зранку до Рожнятівських правоохоронців надійшло повідомлення від фельдшера місцевого лікувального закладу, який повідомив, що 39-річний житель с. Дубшари Рожнятівського району, виявив мертвого свого 78-річного батька за місцем його проживання.

На місце події одразу ж прибула слідчо-оперативна група, яка в ході першочергових слідчих дій з’ясувала, що син та батько проживали в разом одному будинку. Між ними часто виникали конфлікти, з приводу систематичного вживання потерпілим алкогольних напоїв, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Так, в ході останнього такого конфлікту, син будучи добряче на підпитку наніс численні удари руками та ногами по голові та тілу батькові, внаслідок, яких наступила смерть. Після скоєного підозрюваний вийшов з будинку, а повернувшись виявив тіло батька без ознак життя.

В результаті проведення судово-медичної експертизи, встановлено, що причиною смерті є закрито черепно-мозгова травма, набряк та набухання головного мозку, крововилив під оболонку головного мозку. Підозрюваного у злочині затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі йому оголошено підозру у скоєнні вказаного злочину та вирішується питання про обрання судом міри запобіжного заходу - тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.