П’яний прикарпатець у сварці ледь не до смерті побив знайому


Надвірнянський районний суд засудив прикарпатця, який два роки назад побив знайому через алкоголь.

Як зазначається у матеріалах справи, 18 жовтня 2015 року підсудний перебував у будинку товариша. У момент коли вони розпивали алкогольні напої до будинку зайшла жінка, з якою у нього трапився словесний конфлікт, під час якого чоловік повалив її на підлогу і почав наносити удари руками і ногами по голові та грудній клітці.

Внаслідок нанесення ударів обвинувачений заподіяв потерпілій тілесні ушкодження у вигляді травми правої половини грудної клітки з переломами ребер, які згідно висновку судово-медичного експерта відносяться до середнього ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, як такі, що не є небезпечними для життя в момент їх заподіяння та спричинили тривалий розлад здоров'я, синці та садна обличчя відносяться до легких тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину частково визнав. Чоловік стверджував, що потерпіла сама спровокувала його на такий вчинок. А оскільки він перебував в стані алкогольного сп’яніння, не пам’ятає скільки саме ударів наніс. Втім, розкаявся у вчиненому і просив суд не карати його суворо.

У підсумку суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 122 ч.1 КК України та призначити покарання 2 роки виправних робіт за місцем його роботи з відрахуванням в дохід держави 20% із суми заробітку щомісячно.