П'яний прикарпатець збив двох поліцейських та втік. Патрульні відкрили вогонь


У середу, 11 квітня близько 18.15 години неподалік села Рибне Тисменицького району патрульні Тисменицького відділу поліції при зупиненні водія авто «Опель Вектра», вчинив непокору працівникам поліції: пошкодив службовий автомобіль та, спричинивши легкі тілесні ушкодження інспекторам, з місця події втік.

В ході несення служби поліцейські отримали інформацію про те, що водій автомобіля «Опель Вектра» на польській реєстрації, керує вказаним транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, передає прес-служба ГУ НП в Івано-Франківській області.

У подальшому, здійснюючи патрулювання на службовому автомобілі марки «Mitsubishi Outlander»,  у с. Старий Лисець Тисменицького району патрульні виявили вказаний автомобіль. З метою його зупинки працівники поліції подали звуковий сигнал та увімкнули червоні проблискові маячки. Однак, водій автомобіля ці та інші вимоги правоохоронців проігнорував.  

Рухаючись в с. Підлісся Тисменицького району, автодорогою Н-10 Стрий-Чернівці водій зупинився, після чого інспектор  підійшов до нього. Представившись, висловив водію вимогу вимкнути двигун та надати документи для перевірки. Однак водій, перебуваючи в салоні свого автомобіля, поводячи себе зухвало, не бажаючи виконувати законні вимоги працівників правоохоронного органу, діючи з умислом, розпочав рух автомобілем заднім ходом. Відтак, намагався утекти з місця події, при цьому вчинивши наїзд на працівника поліції, від чого той впав на дорогу. Відтак порушник почав різко рухатись в сторону іншого працівника поліції, на якого також вчинив наїзд, а потім ще й допустив зіткнення із службовим автомобілем, спричинивши механічні пошкодження у вигляді вм’ятин та подряпин.

У зв’язку з чим, інспектор, усвідомлюючи загрозу своєму життю та здоров’ю, а також життю та здоров’ю колеги, з метою попередження подальших злочинних дій  водія, оголив вогнепальну зброю та привів її у готовність, після чого здійснив попереджувальний постріл вгору. Однак, і після цих дій на вимоги працівника правоохоронного органу водій не реагував. Тому інспектор, переконавшись, що його дії не завдадуть шкоди стороннім особам, знову застосував вогнепальну зброю – пістолет ПМ, з якого здійснив 3 постріли в напрямку шин автомобіля марки «Опель Вектра», але водій втік.

У подальшому працівники поліції у лісі неподалік с. Старий Лисець,  виявили покинутий автомобіль марки «Опель Вектра».

Злочинними діями водія працівникам поліції спричинено тілесні ушкодження у вигляді садна лівої гомілки та правого передпліччя, іншому – садна м’яких тканин правого передпліччя.  

На даний час правоохоронцями вживаються заходи, спрямовані на встановлення місця знаходження водія-втікача. Його особа встановлена.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії зловмисника кваліфіковано за ознаками вчинення кримінального правопорушення  передбаченого ч.2. ст. 342 (опір працівникові  правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії. 

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!

До теми: Азербайджанець вдарив "Пріус" і втікав від франківських патрульних, бо не мав прав