П'ятьом фігурантам справи "Стіна" обрали запобіжний захід


Найбільшу заставу в 8,5 млн грн призначили колишньому начальнику відділу будівництва Держприкордонслужби.

У Солом'янському суді столиці обрали запобіжний захід п'ятьом фігурантам справи про розкрадання грошей під час будівництва проекту "Стіна". Усіх заґратували на два місяці із можливістю внесення застави, передає "5 канал".

Найбільшу – у 8,5 млн грн – призначили колишньому начальнику відділу будівництва Держприкордонслужби Володимиру Целку. Саме він мав безпосередньо контролювати виконання проекту. Також арешт або заставу в 3,2 млн грн судді призначили для начальника управління капітального будівництва Держприкордонслужби Олександра Атаманюка.

Раніше заставу у понад 3,5 млн грн або арешт присудили для Олександра Кашуби, директора Агенції захисту інформації. По більш як півмільйона присудили В'ячеславу Майдановичу – працівнику Держприкордонслужби, – та Сергію Значку – колишньому заступнику керівника Чернігівського облавтодору. Жоден із фігурантів справи своєї провини не визнає.

Нагадаємо, сімох затриманих у справі щодо будівництва проекту "Стіна" підозрюють у розкраденні з держбюджету понад 16 млн грн.

Довідка: проект "Стіна" або ж Європейський вал – перший масштабний проект інженерно-технічних укріплень довжиною понад 2 тис. км по суходолу між Україною та Росією. Він почав реалізовуватися у вересні 2014 року і його загальний кошторис виділених коштів складає понад 4 млрд грн. Запланований час завершення проекту – 2020 рік.