Пацієнтів прикарпатської лікарні труїть старий паркет


Коломийське ЛОР-відділення потребує капітального ремонту якнайшвидше, - заявляє завідувач Роман Оріщак. Десятки років приміщення не відновлювали, відділ як могли підтримували самі працівники.

Наразі, поновлювати вже немає що - штукатурка від вогкості пліснявіє та сиплеться, санвузол знищений, меблі розвалюються. А найгірше, що старий дерев'яний паркет виділяє токсичні речовини. 

Пан Дмитро з Пядиків у ЛОР-відділенні втретє. Говорити чоловікові складно, але скаржиться, що окрім проблем із здоров'ям тут нікудишні умови. Замість того, щоб оговтуватись від нікудишніх процедур, думає на який бік лягти, бо ліжко ледь не до підлоги. 

Те що ремонт потрібен, підверджує й Любомир Синиця. У цьому кабінеті заслужений лікар-отоларинголог приймає пацієнтів. Каже, загальний вигляд допоки могли підтримували самостійно. Зараз же крайня пора капітального ремонту.

Окрім того, у багатьох кабінетах відділення підлога вкрита деревяним паркетом. За десятиріччя від добряче постарів і прогнив. А від постійних дезінфекцій додалась ще одна проблема - паркет гниє та виділяє шкідливі для здоров'я пацієнтів та лікарів токсичні речовини.