"Палац Потоцьких" перейшов у власність громади Івано-Франківська


Сьогодні, 27 жовтня в Івано-Франківську триває 16 сесія міської ради. На порядку денному 43 питання.

Серед іншого депутати проголосували за передачу місту комплексу споруд "Палац Потоцьких" у комунальну власність, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"26 років ми говорили про передачу комплексу місту і нарешті це сталося. Наступний рік ми вирішуватиме, що робити з Палацом, адже варто розробити концепцію. Потрібно, щоб це місце ожило. До цього часу потрібно, щоб департамент культури проводив там різноманітні культурні заходи", - зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Планується, що комплекс Палацу Потоцьких використовуватимуть для мистецьких, соціальних, культурних, рекреаційних потреб громади міста.

Після реєстрації права власності за територіальною громадою міста Івано-Франківська комплекс закріплять за департаментом культури Івано-Франківської міської ради.

Як відомо, раніше комплекс належав Міноборони. У 2004 його продали прикарпатському оліграху Олегу Бахматюку. Втім, йому належать тільки приміщення, земля під комплексом належить місту. Останні кілька років громадськість піднімала питання про повернення Палацу місту. Кілька місяців тому голова ОДА повідомив, що Бахматюк готовий передати комплекс за символічну ціну. Та питання гальмував конфлікт між оліхархом та міністерством оборони. А вже на початку вересня міський голова повідомив, що мерія дійшла згоди з олігархом.