Папа Франциск зустрінеться з українськими мігрантами у Римі


28 січня Франциск відвідає прокатедральний собор Святої Софії в Римі та зустрінеться з українськими мігрантами в Італії. Візит Понтифіка відбудеться на запрошення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

О 16:00 годині понтифік прибуде до собору Святої Софії, де його зустріне Блаженніший Святослав. У соборі паломники зустрінуть Папу Францика українською колядою, після чого Глава УГКЦ привітає його у своєму слові, пише сайт 24

Святіший Отець також звернеться до української громади, а відтак зійде до крипти собору. Тут понтифік помолитися перед могилою владики Степана Чміля, свого вихователя в початковій школі у Буенос-Айресі (Аргентина). На завершення свого візиту папа вийде до паломників на території собору Святої Софії.

"Візит Святішого Отця до собору Святої Софії має важливе історичне значення: кілька десятиліть цей храм був головним катедральним храмом нашої Церкви і став символом її відродження. Зустріч папи з українськими мігрантами є знаком його пастирської турботи та виявом солідарності з українським народом, котрий вже декілька років страждає від війни на Донбасі", – вважає Блаженніший Святослав.

Собор святої Софії є для українських мігрантів важливим духовним та культурним осередком. Українці в Італії є п’ятою за кількістю етнічною спільнотою. У різних регіонах Італії діє 145 греко-католицьких капеланських осередків, у яких здійснюють душпастирське служіння 62 священики.