Патріарх Філарет на Прикарпатті відзначив нагородами воїнів


У п'ятницю, 7 липня, у день Різдва Іоана Предтечі, в рамках щорічної Всеукраїнської прощі у древньому чоловічому Хресто-Воздвиженському соборі Манявського монастиря відбулося багатотисячне Богослужіння.

Літургію традиційно очолив Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату – Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Під час святкового богослужіння віряни молилися за воїнів, які щодня ризикують життям, захищаючи рідну землю на Сході держави, а також відновлення миру і збереження цілісності та суверенітету України.

Наприкінці літургії предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату відзначив 16 військовослужбовців, які брали участь у Антитерористичній операції, медалями "За жертовність та любов до України".

«Це свято, як і всі інші, нагадує нам про Бога, вічне життя, наші гріхи і про те, що потрібно від них очищатися. Сьогоднішньою літургією ми закликаємо усіх до покаяння. Молимося за це, а також за перемогу, мир, злагоду та благополуччя», - зазначив Патріарх Філарет.

Після літургії був відслужений молебень до святих преподобних небесних покровителів Манявського монастиря Іова та Феодосія.