Патрульні оштрафували франківців на 42 500 гривень за паркування на місцях для інвалідів


Сьогодні, 20 грудня в Івано-Франківську патрульна поліція нагадала іванофранківцям про посилення відповідальності за паркування на місцях для осіб з інвалідністю.

"Дуже часто місця для інвалідів зайняті. Інколи буває таке, що в'їзд на стоянку заблокований, і це створює незручності", - зауважує Бабецька-Гусєва.

Патрульні нагадують, що з 26 жовтня набув чинності закон "Про внесення змін для деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за паркування на місці призначеному для людей з інвалідністю".

"Досить багато людей не знають, що означає знак "інвалід", тож паркуються з порушеннями. Однак, на таких місцях можуть залишати свої автівки тільки автомобілі з жовтою наліпкою де зображена людина на інвалідному візку", - розповідає патрульний Антон Боєв.

Він додає, що з 26  жовтня, відколи вступила у дію постанова було евакуйовано 4 автомобілі та складено 41 постанов. Загальна сума винесених штрафів 42 500 гривень.

До слова, на 10 паркомісць одне має бути для людей з інвалідністю.

Самі люди з інвалідністю зазначають, що у місті занадто вузькі місця для паркування. Тож коли людина на візку хоче пересісти в автомобіль дуже просто може пошкодити відразу дві автівки.