Печеніжинська ОТГ, вслід за іншими, впровадила антикорупційні механізми


Вчора, на позачерговій сесії, депутати Печеніжинськогї ОТГ впровадили порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та антикорупційну програму. До того схожі рішення були прийняті в Білоберізькій та Старобогородчанській ОТГ.

Ці проекти рішення Печеніжинська громада обрала з десяти антикорупційних механізмів, розроблених експертами партнерства “За прозорі місцеві бюджети” в рамках проекту “Запобігання корупції в об’єднаних територіальних громадах” програми DOBRE.

Протягом серпня експерти партнерства працювали з представниками чотирьох Прикарпатських ОТГ. Проводили тренінги для керівників .депутатів та активних членів цих громад. В ході роботи були проаналізовані проблеми в цих ОТГ та запропоновані рішення до тих проблем, що потребують нагального вирішення.

Депутат ради Ярослав Бакай зазначив, що впроваджені механізми є пріоритетними не лише для Печеніжинської ОТГ, але й в країні загалом. Саме тому на сесії ці механізми впровадили першочергово.

“Ці питання піднімаються на усіх рівнях, про них говорять у ЗМІ. І ми вважаємо, що такі механізми потрібні і в нашій ОТГ” – прокоментував депутат.

Ярослав Бакай зазначив, що надалі будуть впроваджені і інші запропоновані антикорупційні механізми.

“В нас громада має майже 18 тисяч населення, тому ці механізми допоможуть нам врегулювати спільну роботу. Особисто я, йдучи в раду, мав на меті бороти кумівство і родинні зв’язки. Саме тому і підтримуватиму такі рішення”, – запевнив Бакай.

Наразі Печеніжинська ОТГ є третьою з чотирьох Прикарпатських ОТГ, яка впровадила рекомендовані антикорупційні механізми. Наступною механізми впроваджуватиме Верхнянська ОТГ на Калущині.